dakdekker-holland
  • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
  • Altijd 100% betrouwbaar advies
  • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Valbeveiliging

Valbeveiliging bitumen dak

Het komt weleens voor dat er werkzaamheden moet uitgevoerd worden op uw dak. Niet alleen door Dakdekker Holland, maar ook een glazenwasser of andere werkzaamheden waarbij de klussers uw dak op moeten.

Het is niet alleen handig, maar ook verplicht om een valbeveiliging te hebben op uw dak, voordat iemand kan klussen op uw platte dak.

Bij een bitumen dak wordt meestal gebruik gemaakt van ankers, aan welke vastgelijnd kan worden. Deze moeten op een professionele manier gevestigd worden aan uw dak, zodat het ook echt nut heeft wanneer iemand valt van uw dak.

valbeveiliging_bitumen_dak
valbeveiliging_met_ankers

Valbeveiliging met ankers

Dit zijn dichte haken die gevestigd zijn op een dak, waardoor men beveiligd is voor het vallen van een dak, doordat men met aangelijnd is aan de anker. Hierdoor kan er op een veilige manier gewerkt worden op uw dak.

De valbeveiliging zitten stevig vast in uw dakbedekking, waardoor het veel kan verdragen. De arbeidsinspectie heeft dit dan ook veilig verklaard en is een uitstekende manier om ongelukken te voorkomen.

U kunt enorm bekostigen door een valbeveiliging aan te leggen, doordat er tijdens de werkzaamheden geen kranen of hoogwerkers meer nodig zal zijn, wat natuurlijk niet bepaald goedkoop is.

Duurzaam-1

Duurzaam

Wij werken uitsluitend met duurzaam materiaal en apparatuur.

veilig

Veilig

Wij werken volgens de voorschriften om ieders veiligheid te waarborgen.

ervaring

25 Jaar ervaring

We hebben jarenlange ervaring op het gebied van pannen- en platte daken.

Aanleggen van een valbeveiliging op een bitumen dak

De werkzaamheden worden gedaan door de valbeveiliging aan te brengen op uw bestaande bitumen dakbedekking. Dit wordt op een professionele, waterdichte en stevige manier gedaan.

De werkzaamheden zijn als volgt:

  • We beginnen met een inspectie van de staat van uw bitumen dakbedekking of het wel geschikt is voor de ankers.
  • Er wordt een meting gedaan voor de plaats van de ankers.
  • Er wordt een extra onderlaag aangebracht voor de ankers voor extra stevigheid.
  • Op de onderlaag en de bitumen dakbedekking wordt een aparte bitumen mat aangelegd, waarin het anker met een metalen onderstel is gevestigd.
  • Alles wordt waterdicht afgewerkt op een professionele wijze.

Zoals u kunt zien is dit een klus voor een erkende dakdekker. Dakdekker Holland helpt u graag met het aanleggen van een valbeveiliging op een professionele manier.

valbeveiliging_aanleggen
valbeveiliging_onderhouden

Onderhoud van valbeveiliging

Onderhoud aan de valbeveiliging is noodzakelijk omdat hier een leven aan hangt. Daardoor is een regelmatige onderhoud van belang. Een vervanging is meestal niet nodig, omdat de levensduur tot wel 50 jaar is.

Waarom moet ik een valbeveiliging aanbrengen?

Het is van belang voor uw veiligheid en de veiligheid van de werknemers die werkzaamheden uitvoeren op uw dak. Het is nu ook verplicht om een valbeveiliging te hebben op uw dak, voordat er werkzaamheden uitgevoerd kan worden. Indien u niet over een valbeveiliging beschikt, kunnen de kosten voor iedere klus aan uw dak veel duurder uitkomen, omdat de werknemers zelf moeten zorgen voor de valbeveiliging.

Wat is het belang van onderhoud van de valbeveiliging?

Als eerst hangen er mensenlevens aan. Daarom is het natuurlijk erg van belang dat het goed functioneert, mocht er iets verkeerd gaan. Bovendien is de kans op vervanging hierdoor erg klein, omdat eventuele gebreken tijdig ontdekt en verholpen kan worden. Dit verlengt ook de levensduur van de valbeveiliging.

Wat kost het om een valbeveiliging aan te leggen?

Er zijn verschillende soorten valbeveiligingen. Ook kunnen de kosten verschillen van het type dak en dakbedekking. Dakdekker Holland werkt transparant. Wij houden er niet van om onze klanten te verrassen met onverwachte kosten. Daarom komen wij langs voor een gratis dakinspectie en controleren uw dak of het geschikt is om een valbeveiliging aan te brengen en wat de kosten hiervan zullen zijn.

Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekker Holland
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button