dakdekker-holland
  • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
  • Altijd 100% betrouwbaar advies
  • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Daklekkage

Heeft u last van daklekkage?

Daklekkage kan ernstige gevolgen hebben. Het is helaas meer dan “een plasje water”. Ook valt het niet mee om de oorsprong van de lekkage te vinden.

Handel preventief en zorg dat de situatie niet verergert. Uw woning kan blijvende waterschade oplopen, waarbij de kosten erg hoog kunnen oplopen.

Dakdekker Holland heeft zich voor dergelijke situaties gespecialiseerd in de 25 jaar als dakdekker. Onze dakdekkers lossen dit probleem zo snel mogelijk voor u op.

  • Spoed? Geen extra kosten
  • Bouwkundig gekeurd- Camera inspecties
  • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
last_van_daklekkage
oorzaak_daklekkage

Wat kan de oorzaak zijn van een daklekkage?

Er zijn meerdere oorzaken met als gevolg een daklekkage. Het is ook niet simpel om de boosdoener te vinden. In de meeste gevallen ligt het aan de dakbedekking die schade heeft opgelopen.

Het water dringt hierdoor naar binnen. Niet alleen door de scheurtjes en slijtage van uw dakbedekking, maar ook door de daklood of dakgoot kan er lekkage ontstaan.

In gevallen dat de dakgoot verstopt zit, kan het water nergens naar toe wat voor de lekkage zorgt. Dan dient in sommige gevallen het dakgoot vervangen te worden.

Duurzaam-1

Duurzaam

Wij werken uitsluitend met duurzaam materiaal en apparatuur.

veilig

Veilig

Wij werken volgens de voorschriften om ieders veiligheid te waarborgen.

ervaring

25 Jaar ervaring

We hebben jarenlange ervaring op het gebied van pannen- en platte daken.

Wat voor gevolgen kan een daklekkage hebben?

In sommige gevallen merkt u een lekkage pas laat op, omdat het water niet zichtbaar is. Dit soort lekkages zijn de ergste. Omdat er al enige tijd voorbij gaat voordat het wordt opgemerkt, kan er schimmel ontstaan.

Schimmel kan de houten dakconstructie van uw dak aantasten, waardoor u de hele dakconstructie zou moeten vervangen. Dit is geen goedkope klus.

U begrijpt nu beter dat een lekkage zo spoedig mogelijk verholpen moet worden. Indien u last heeft van een daklekkage, wacht dan niet langer en schakel direct een erkende dakdekker in.

gevolgen_daklekkage
herkennen_daklekkage

Herkennen van een lekkage

Het zou erg goed van pas komen als u een lekkage zou kunnen herkennen. Daarom willen wij als Dakdekker Holland graag wat tips meegeven.

Met een plas water die plots zichtbaar is binnen in uw woning, zal het makkelijk te herkennen zijn. Echter, zijn er ook andere manieren om een lekkage te herkennen.

Schimmelvorming is een duidelijke teken van een lekkage. Dit kan wel aan de late kant zijn, omdat de schimmel in de meeste gevallen al grote schade heeft aangericht. Dus wacht geen moment en schakel een dakdekker in bij schimmelvorming.

Schimmel die u niet gemakkelijk kunt zien kan ook herkent worden. Schimmel verspreidt namelijk een muffe geur bij u thuis. Gele vlekken, kringen en verkleuringen op de muren of het plafond zijn ook signalen die luiden dat u direct een dakdekker moet inschakelen.

Hoe kan een lekkage ontstaan?

Een lekkage kan ontstaan door verschillende oorzaken. Meestal komt dit door achterstallig onderhoud aan uw dak. Hierdoor kunnen problemen aan uw dak niet op tijd worden ontdekt. Indien het niet op tijd wordt verholpen, kunnen er lekkages ontstaan. Dakdekker Holland adviseert u dan ook om ieder jaar uw dak te laten onderhouden.

Wat voor gevolgen kan een daklekkage hebben?

Een daklekkage kan voor flink wat narigheid zorgen. De dakconstructie van uw woning kan rotten door schimmelvorming. Hierdoor bent u genoodzaakt om de gehele dakconstructie te vernieuwen, wat een hoop geld kost. 

Kan ik een daklekkage zelf herkennen?

Ja dat kan! Niet alleen watervorming binnen in uw woning is een teken van lekkage, maar ook gele vlekken op de muren of plafond. Schimmel in uw woning, betekend dat u eigenlijk wat aan de late kant bent. Mogelijk heeft u meer schade opgelopen in de tussentijd dan u van op de hoogte bent. Heeft u tekenen van lekkage? Wacht er dan niet langer mee en schakel direct Dakdekker Holland in!

Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekker Holland
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button