dakdekker-holland
 • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
 • Altijd 100% betrouwbaar advies
 • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Een zaklamp is een belangrijk hulpmiddel bij een huisinspectie. Dit komt omdat sommige makelaars of verkopers kunnen proberen dingen te verbergen voor kopers. Het kopen van een huis is waarschijnlijk een van de, zo niet de meest cruciale geldgerelateerde keuzes die u in uw leven zult maken.

Kortom, verken de regio grondig en neem een beslissing. Het is gemakkelijk om in de opwinding te raken van het zien van een huis tijdens een bezichtiging, maar vergeet niet dat er verschillende dingen te overwegen zijn voordat u een bod doet. Hier zijn vijf dingen waarop u moet letten als u de volgende keer een huis inspecteert, zodat u zich niet opgejaagd voelt en belangrijke details mist:

Het dak en de zolder

Het lijkt misschien niet zo’n groot probleem, maar als uw zolder lekt tijdens regenbuien is het in feite essentiëler dan het hebben van marmeren werkbladen. Vergeet niet dat een dakvervanging meer kost dan het toevoegen van natuursteen aan uw keuken. Het dak is een belangrijk structureel onderdeel van uw huis, en als het faalt, kan de rest van uw huis instorten:

 • Lekken en scheuren
 • Schimmelgroei
 • Verzakt en bezwijkt
 • Ongebalanceerde temperaturen
 • Rot en beschadigd meubilair
 • Infecties en allergieën

Een deskundige dakdekker kan u definitief vertellen wat er moet gebeuren, maar let intussen op eventuele schade die al is ontstaan, zoals rot, loszittende dakgoten, schimmels, geuren, scheuren of lekkages.

Waterschade

Waterschade kan op verschillende manieren ontstaan, niet alleen door lekkende daken. Kelder waterdicht maken, afvoeren in de achtertuin, ramen, deuren en goten spelen allemaal een rol. Het is bekend dat verkopers tijdens bezichtigingen proberen tekenen van waterschade te verbergen. Informeer dus goed naar garanties en wanneer de woning voor het laatst is onderhouden. Hieronder volgen enkele typische indicaties van waterschade:

 • Onaangename geuren
 • Vlekkerige of bubbelende muren
 • Oneffen en zachte vloeren
 • Schimmelgroei in hoeken
 • Condensatie binnenruit
 • Gebarsten of verrot hout

Pas geverfde muren

Sommige makelaars gaan tot het uiterste om schade in huizen die ze verkopen te verdoezelen. Ze kunnen bijvoorbeeld parfum gebruiken of spuiten om vieze geuren te maskeren. Schilderwerk van een jaar of wat geleden moet ook worden vermeden. Ze kunnen grotere problemen verbergen, zoals scheuren of vlekken, en ze kunnen zelfs worden gebruikt door makelaars om een woning van buitenaf mooier te laten lijken.

Problemen aan het structuur

Bij elke grote aankoop is voorzichtigheid geboden, want verborgen schade kan dure gevolgen hebben. Als een huis structureel instabiel is, kunt u uiteindelijk veel meer betalen dan de verkoopprijs. In sommige gevallen kan deze verborgen schade ertoe leiden dat mensen failliet gaan.

Als u een huis wilt kopen, controleer dan eerst op structurele schade. Zo kunnen zigzagscheuren in buitenmuren, ongelijke vloeren en losse ramen betekenen dat er grotere problemen zijn met de fundering die duurder zullen zijn om te repareren.

De kelder controleren

Een kelder is, net als een dak, een essentieel onderdeel van elk huis. De meeste mensen gebruiken kelders alleen voor opslag; deze ruimtes zijn echter van invloed op de prestaties en de algehele kwaliteit van een huis. Het is het niet waard om een huis te kopen op basis van een slechte kelderafdichting, problemen met de afvoer in de achtertuin, gescheurd beton of lekkende waterapparatuur. De hoge reparatiekosten, regelmatige overstromingen en rioolvervuiling zijn genoeg redenen om het niet te kopen!

Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekker Holland
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button